Soort wijn - Land - Streek - Appellatie:
Ligging : Vacri, 20 km ten zuiden van Pescara
Bodem : Klei en Kiezel
Rendement : 45 Hl/Ha
Deze wijn wordt gemaakt van geselecteerde percelen van oude wijngaarden uit de gemeenten Vacri en Bucchianico en liggen op een hoogte van 300 to 350m. De wijnstokken zijn 25 tot 30 jaar oud. De druiven worden in de twee laatste weken van oktober, wanneer ze volledig rijp zijn, met de hand geplukt. Ontristing gevolgd door maceratie en fermentatie (alcoholgisting) in de schil gedurende 30 tot 40 dagen onder gecontroleerde temperatuur van 26° - 28° c om zoveel mogenlijk extractie van kleur, smaak en aroma's te krijgen. Na het persen wordt de wijn overgeheveld naar Franse eiken vaten voor de malolactische gisting en een rijpingsperiode van 24 maanden. Na de botteling nog 6 maanden flesrijping.
Degustatie : Donker robijnrode, paarse kleur. Krachtige neus van rijpe rode vruchten, viooltjes en kruiden. In de mond vol en krachtig met aroma's van pruimen en tabak omlijst met zachte taninnes en zoet eikenhout. Zeer lange en complexe afdronk.
Soort druif: