Soort wijn - Land - Streek - Appellatie:
Ligging : Tussen Dijon en Nuits-Saint-Georges, in het hartje van Gevrey-Chambertin.
Bodem : Klei, kalk, mergel.
Rendement : 45 HL/Ha
De druiven worden met de hand geplukt en daarna uitgesorteerd. De druiven worden volledig ontrist. Vinificatie gedurende 15 dagen waarvan 4 a 5 dagen maceratie op lage temperatuur ( 13 a 14°C). Fermentatie met 2 maal per dag battonnage. Na de persing rijpt 1/3 van de wijn op nieuwe eiken vaten. de overige wijn rijpt eerst 4 maanden in inoxe cuves, en vervolgens 12 maanden op eiken vaten van 1 en 2 jaar oud. Na 16 maanden assemblage van de wijn gevolgd door een lichte filtering.
Degustatie : Donker robijnrode kleur. Zeer fruitige neus van bosvruchten, frambozen en zoethout. Stevig en vol in de mond, aroma's van cassis, zwarte bessen, een mooie houttoets en zeer fijne tannines. Een licht minerale afdronk met veel diepgang.
Soort druif: